Novosti

Promocija knjige Biram slobodu

U Brodu je 09. februara 2017. održana prva promocije knjige Biram slobodu, autorke Vesne Teofilović. Promocija je održana u prepunoj Skupštinskoj sali, u organizaciji Narodne biblioteke Branko Ćopić.

Direktorica biblioteke Biljana Radovanović je pozdravila okupljane na promociji i poželila prijatno veče. I zaista, bilo je to posebno i divno veče, kako za autorku, tako i za sve prisutne. Salom  se širila prijatna emocija radosti i zahvalnost. Osjećala se iskrena želja i odlučna namjera autorke da sa drugima podijeli svoj put razvoja i promjene, da im svojim primjerom posvjedoči kako je moguće biti svoj, biti autentičan i u skladu sa sobom.

Prisutne je svojim darom sviranja, uz zvuke gitare, pozdravio Dejan Ćurko. Djeca Centra za igru i druženje Mali Princ su svojim recitacijama i igrokazom o sreći i ljubavi na svoj način prenijeli poruku koju je i autorka u svojoj knjizi rekla. Mladi pisac i sin autorke, Justin Teofilović je pročitao svoju priču: „Pingvin na Marsu“, koja je uvrštena u knjigu i u njoj zauzima posebno mjesto.

O knjizi je govorila Bojana Šašlić, profesor srpskog jezika i lektor knjige, kao i Vesna Balaban iz Banja Luke, TA savjetnica pod supervizijom, trener asertivnosti i emocionalne pismenosti, medijator i umjetnica.

Na kraju je autorka Vesna Teofilović na emotivan način izrazila zahvalnost dragim gostima koji su došli i uveličali njenu prvu promociju, prve knjige, njen rođendan. Govorila je o načinu na koji je pisala tekstove u knjizi, kao i gdje je za pisanje pronalazila inspiraciju. Govorila je o namjeri svojoj i sa kojim ciljem je knjiga objavljena, kao i nadi da će svako ko je bude pročitao pronaći nešto za sebe, prepoznati sebe, kako bi krenuo na put željene promjene i prevazilaženja uvjerenja i zastarjelih obrazaca ponašanja, razmišljanja i osjećanja koja ih ograničavaju. Svojim primjerom, autorka je pokazala da je proces promjene moguć ako smo hrabri da krenemo na taj put.

Vesna je izabrala slobodu i dala smjernice drugima na koji način to mogu i oni da učine.

 

 

Kliknite ovdje da naručite knjigu "Biram slobodu"

Write a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biram slobodu u Banjaluci

0shares 0 0 0 0 0 Promocija knjige Biram slobodu upriličena je u Narodnoj univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske 30. …

Promocija knjige Biram slobodu u Doboju

0shares 0 0 0 0 0Narodna biblioteka u Doboju je 12. 06. bila organizator promocije knjige „Biram slobodu”, autorke Vesne …

Postavite potrebne granice da biste se zaštitili

0shares 0 0 0 0 0 Priča počinje ushićenjem i radošću zbog par grančica koje su golubovi donosili na moj balkon pokušavajući …